Cum a fost la Family Portrait Academy Romania?

De mult timp mi-am dorit să scriu acest articol în care să vă povestesc experiența mea de vis pe care am avut-o la Family Portrait Academy la cea de a doua ediție din 2019. Aici nu numai că am avut plăcerea de a învăța lucruri noi, dar am și cunoscut fotografi talentați din România.

După cum se știe, specialitatea în domeniul fotografiei rămâne în continuare fotografia de eveniment. Însă pentru că îmi doresc să investesc în educația mea ca fotograf și să rămân la curent cu noile informații și tehnologii, îmi aloc cel puțin un workshop pe an. Repet, cel puțin unul, de aceea merg la aproximativ trei workshop-uri pe an, însă, de departe, această experiență merită povestită.

Family Portrait Academy

Cea de a doua ediție s-a desfășurat în perioada 20-22 august 2019 la Platinia Conference Center din Cluj. Exact, în luna și orașul în care m-am născut. Așadar nu aveam nicio scuză ca să nu particip la ea. Desigur, urmărind îndeaproape programul conferinței, știam că va fi o ediție foarte reușită.

Vreau să vă spun că Family Portrait Academy mi-a depășit toate așteptările.

În prima zi din cadrul conferinței, m-am înscris la workshop-ul lui Carmen Bergmann despre “Cum să câștigi bani din fotografie și organizarea businessului, pas cu pas”, unde am învățat principiile unui business de succes. A mai prezentat cum să-ți stabilești valoarea ca fotograf și cum să-ți optimizezi timpul. A fost un workshop reușit și necesar mie, deoarece unele lucruri le știam. Însă rămâneau cumva în ceață, pentru că, de cele mai multe ori, aveam sentimentul că sunt incomplete sau nefondate. Un workshop cu exemple clare în dezvoltarea business-ului prin marketing și care sunt pașii. În orice caz, am reușit prin prezentarea ei să-mi structurez cunoștințele mele și să construiesc bazele unui business sănătos. Ca să nu mai spun că după terminarea workshop-ului, ne-am mutat la Marty și acolo am stat de povești până pe la ora 23:00.

Family Portrait Academy

Family Portrait Academy nu înseamnă numai workshop-uri, înseamnă și o zi de conferință și multă socializare. De aceea, a doua zi din acest festival al fotografilor de familie a fost o zi de prezentări cu multe conversații. Mai mulți fotografi talentați și de succes au susținut discursuri despre business-ul lor. Iar între pauzele dintre ele, noi fotografii fugeam în altă încăpere pentru a participa la târgul de recuzită foto și pentru a socializa.

Cu ocazia asta, mi-am achiziționat un strap din piele de cei de la Moselle Brest și chiar am avut ocazia să vorbesc cu Paul despre business-ul lui. Demult îmi doream să-mi cumpăr un astfel de strap. Mă bucur că, în sfârșit, am avut ocazia să testez înainte să-l achiziționez.

Family Portrait Academy

În această zi a prezentărilor, fiecare lector și-a expus fotografiile sale și atuurile importante în viața unui fotograf, investind nu numai în educația noastră, dar și în comunitate.

Toate aceste workshop-uri și prezentări au avut informații de înaltă calitate care oferă un imbold în cariera de fotograf.

Narcisa Tripa a reușit să îmi amintească cum clienții fac sacrificii pentru a apela la serviciile noastre. Carmen Bergmann a susținut, de data asta, o prezentare despre Sue Bryce și cum a reușit să devină cel mai important pilon din prezent în fotografia de studio.

Desigur, conferința nu se termină aici.

Continuăm cu încă trei prezentări și cu un invitat surpriză. Anca Firulescu a vorbit despre fotografia de nou-născut. În timp ce Rareș Ion a prezentat despre povestea brandului și devoltarea lui. Ultima prezentare a fost a Gabrielei Însurățelu. O prezentare foarte necesară pentru fotografi pentru că a discutat despre prevenirea și gestionarea situațiilor de criză.

Seara se încheie printr-un discurs făcut de invitatul, Michael Stief. Un fotograf german recunoscut la nivel internațional ca fotograf de maternitate. Acesta ne-a pregătit un disurs despre atelierul pe care îl va susține în următoarea zi.

Spre finalul serii s-a ținut o tombolă cu peste 30 de cadouri oferite de partenerii lor. Desigur, cea mai frumoasă parte a conferinței a fost posibilitatea de socializare. În pauzele dintre prezentări, am comunicat cu alți fotografi simțind o dorință în a socializa, cum rar am mai văzut.

Acest lucru se datorează și faptului că organizatorii conferinței Family Portrait Academy se implică în dezvoltarea și educația comunității de fotografi de familie. Soții Alexa, Andrei și Corina alături de Olga, în fiecare zi se străduiesc să devenim o comunitate puternică. Doar așa reușim să ajungem să fim atât oameni mai buni, cât și fotografi mai buni.

Family Portrait Academy
Notă: Pe primul rând (5 persoane) se află organizatorii conferinței alături de Michael Stief (mijloc), iar cei de pe scaune suntem noi, fotografii. Foto: Călin Curticăpian

Dacă ți-am stârnit interesul față de Family Portrait Academy, te îndemn să participi la viitoarea ediție din 18-20 august 2020! Eu sigur voi fi prezentă și abia aștept cea de a treia ediție!

Family Portrait Academy,

vreau să vă mulțumesc pentru această experiență de neuitat!

Cu drag,
Ozana

2 Comments
  • Avatar
    Andrei Alexa
    May 3, 2020 at 8:23 pm

    Ozana, cuvintele tale minunate sunt hrana pentru sufletul nostru! Îți mulțumim! ❤️

Post a Comment