Nunta in 2021 - Ce se intampla cu nuntile in 2021?

Aveți nuntă în 2021? Ce se întâmplă cu nunțile în 2021?

În martie 2020 am scris un articol unde m-am străduit să aduc cele mai potrivite sfaturi mirilor pentru amânarea nunții. Dacă și în 2021 v-ați gândit să amânați nunta, atunci vă recomand să citiți articolul din martie 2020. Este important să știți pașii pe care trebuie să-i urmați pentru a putea trece peste această situație cu care nu ne-am mai întâlnit niciunul dintre noi.

Anul 2021 vine cu aceeași dilemă:

Vom putea să ne ținem nunta în 2021? Ce se întâmplă cu nunțile în 2021?

Spre deosebire de primele luni ale anului 2020, unde lucrurile erau clare și trebuia ca nunta să fie amânată. Anul 2021 a venit și cu mai multe întrebări. O parte dintre voi speră să-și poată țină nunta anul acesta, iar cealaltă parte speră la o nuntă normală, ca înainte de aparația acestui virus.

Ambele dorințe sunt firești. Consider că de data asta contează foarte mult care este atitudinea noastră și cât de mult suntem dispuși să ne adaptăm noilor vremuri.

În ceea ce privește activitatea mea ca fotograf pentru anul 2020, mă consider norocoasă. Pentru că am menținut legătura cu mirii mei. Așadar, din cel mai sumbru scenariu posibil, adică dintr-un an ca și 2020 unde toată lumea se aștepta să nu se țină deloc evenimente, am reușit totuși să am 4 nunți, 6 botezuri și majorate. Cum am reușit?

Înainte de a începe, trebuie să țineți cont că organizarea unei nunți în 2021 vine cu niște provocări aparte. Mai mult de atât, este posibil ca aceste măsuri să fie necesare și în 2022. Amintesc câteva din efectele pe care le-a provocat apariția coronavirusului: tot mai multe grji față sănătatea noastră, a rudelor și apropiaților noștri, posibila declanșare a unei crize economice, furnizori care renunță la activitatea lor, posibilele sau chiar inevitabilele scumpiri din partea furnizorilor, mai puține date disponibile, scăderea calității servicilor oferite etc.

Iată câteva din sfaturile mele care vă vor ajuta să evitați pe cât posibil probleme ce pot apărea în organizarea nunții pentru 2021:

1. Orientați-vă spre sălile care au terasă și/sau spațiu verde fiind dispuși să vă desfășoare nunta în exterior!

Nu m-ar mira ca în anul 2021 evenimentele să aibă loc afară, pe terase, în grădini, în curțile pensiunilor, conacelor. Așa cum restaurantele au mutat activitatea lor în exterior, așa mă aștept ca nunta din 2021 să se desfășoare.

2. Reduceți numărul de invitați

O nuntă planificată cu peste 200 de persoane are toate șansele să fie amânată la nesfârșit. Din păcate, trebuie să ne adaptăm și să reducem numărul de invitați. Putem face acest lucru renunțând la obligații, cunoștințe, rudele mai îndepărtate. Vă recomand să faceți o listă de invitați cu aprox. 100 de persoane. Cu posibilitatea de restrângere la 50-80 de persoane. Discutați cu managerii de la sală această variantă și vedeți dacă sunt dispuși să țină în continuare evenimentul vostru.

3. Luați în considerare posibilitatea unei nunți într-o zi de vineri sau duminică

Îmi dau seama că ați auzit acest lucru de mai multe ori. Pe lângă tot ce s-a mai spus până acum, mai adaug că pentru invitații cei apropiați nu va face nicio diferență dacă nunta va avea loc vineri sau duminică.

4. Faceți un grup pe facebook cu invitații voștri

Ai voștri invitați știu deja că veți fi supuși unui stres mai mare datorită incertitudinii. De aceea, vor aprecia foarte mult dacă veți menține legătura cu ei. Mai mult de atât, nu vor fi luați prin susprindere, dacă din anumite motive, hotărâți chiar și cu câteva zile înainte de eveniment să amânați nunta. Indiferent de decizia luată, invitații voștri vor fi alături de voi.

Căsătoria este un legământ. Un moment care va apărea la un moment dat în viața voastră atunci când veți fi pregătiți sau veți fi siguri de alegerea făcută. Depinde de voi dacă alegeți să sărbătoriți acest moment printr-o petrecere mare sau printr-un eveniment intim.

Acestea sunt sfaturile mele în ceea ce privește nunta voastră în anul 2021, iar în concluzie:

Orice decizie ați lua, trebuie înainte de toate, să fie pe placul inimii voastre.

2 Comments
  • Avatar
    Daniel Satmari
    January 6, 2021 at 5:07 pm

    Fain articol. As mentiona ca si in zilele de joi se pot face nunti. Am deja peste 6 nunti contractate pe date care cad in zi de joi. Zilele de vineri deja sunt aglomerate si culmea, au ramas zile de sambata si dumiici libere. :))) E doar cazul meu. probabil la altii e altfel situatia. 🙂 Felicitari pentru articol!

Post a Comment